Stedenbouw over Fibonacci

valerieGeen categorie

Prefab casco voor Fibonacci in Amsterdam
20% goedkoper en 50% sneller bouwen

Met Fibonacci voegen ontwikkelaar VORM 2050 en haar bouwpartners 243 duurzame sociale en middenhuur-appartementen toe aan het schaarse betaalbare segment in Amsterdam. Bijzonder aan het woongebouw zijn de markante uitstraling en grote variatie aan woonplattegronden, in combinatie met de prefab bouwwijze. “De ambitie van VORM 2050 is om 20% goedkoper en 50% sneller te bouwen. Om dit mogelijk te maken, worden zowel de hoofddraagconstructie als de binnenwanden, vloeren, badkamers, installaties en betongevels prefab gebouwd”, vertelt Peter Duits, directielid van Stabiel Management. “Wij ondersteunen deze aanpak, omdat dit tevens leidt tot een hogere kwaliteit, minder transport, een lagere stikstofuitstoot én een veiligere werkomgeving.”

In Stedenbouw 782 lees je het hele artikel: Prefab casco voor Fibonacci in Amsterdam
Uitgebreidere informatie over Fibonacci is te lezen vanaf pagina 16.

Lees meer over dit project op de projectpagina: Fibonacci Amsterdam

<Alle projecten>