Stedenbouw over The Fizz

valerieGeen categorie

Vakblad Stedenbouw schreef een fraai artikel over project Studentenhuisvesting The Fizz in Leiden:

Snel bouwen dankzij uitgekiend cascoconcept

The Fizz bestaat uit twee bouwdelen van 4 en 6 lagen. Het casco vanaf de begane grondvloer is in de tweede helft van 2022 uitgevoerd door Stabiel Management. De onderaannemer van Niersman is verantwoordelijk voor de engineering, het projectmanagement en de complete realisatie van het prefab casco, inclusief productie en montage.

“De allround activiteiten van Stabiel als prefab cascobouwer zorgden voor een optimale logistiek en materiaalkeuze”, zegt operationeel manager Silvester Snijders. “Dit is mogelijk doordat we niet zelf produceren. Er is gebruik gemaakt van kanaalplaten, massieve voorgespannen vloerplaten met grote overspanningen waardoor we snel kunnen monteren. Maar ook van prefab betonnen kolommen, bordessen en trappenhuizen en onderdelen als de verbindingsbrug met stalen vakwerkspanten. Wij zijn vroeg betrokken, waardoor we het ontwerp hebben kunnen optimaliseren ten aanzien van maakbaarheid, kosten en doorlooptijd.”

Lees het hele artikel van Stedenbouw 781: Snel bouwen dankzij uitgekiend cascoconcept

Lees meer informatie over dit project op de projectpagina: Studentenhuisvesting Ypenburgbocht – Leiden

<Alle projecten>