Vakblad Stedenbouw – Mooi is duurzaam, duurzaam is mooi

valerieGeen categorie

“Duurzaam is mooi, mooi is duurzaam” dat was het onderwerp van gesprek tijdens het rondetafelgesprek met Habeon Architecten, Heembouw, VBI en Stabiel Management.

Maarten Peels, directeur Stabiel Management: “Een gebouw zet je neer voor vijftig jaar. Als je niet bouwt met de toekomst in je achterhoofd, is een gebouw snel afgeschreven. Denk aan ziekenhuizen, waar vroeger alle installaties in de vloeren werden ingebouwd. Na vijftien jaar waren de installaties achterhaald en moest het ziekenhuis gesloopt worden. Het doel van de ontwikkeling van de toren is om het zo efficiënt mogelijk te realiseren. Als je het over snelheid van bouwen hebt, dan komt prefab automatisch in beeld. Je moet de mensen op locatie zo min mogelijk tot last zijn. Dat betekent bijvoorbeeld weinig afval en lawaai creëren”

(foto door: Robert Tjalondo)

Download hier het hele artikel: Duurzaam is mooi, mooi is duurzaam.

<Alle projecten>