Blijvend kunnen inspelen op woonwensen

valerieGeen categorie

In oktober 2015 stond Stabiel Management in de AB-FAB-krant. Een bijlage bij de Cobouw over Prefab Beton.

Blijvend kunnen inspelen op woonwensen

Met het prefab betonnen bouwsysteem inspelen op de woonwensen uit de markt. Dat gebeurt bij het project Wonen boven de Hoven in Delft. De prefab betonnen ruwbouwwijze voor de woontorens leidt tot maximale flexibiliteit dankzij een vrije overspanning van 12 meter. Binnen de woontorens kan elke verdieping met twee-, drie- of vierkamerapparte- menten worden ingedeeld. Voorts kun je over veertig jaar de verdiepingen desnoods compleet anders inrichten, zelfs voor andere functies.

Guido Voermans, commercieel directeur: “Je bouwt voor nu én voor de toekomst. Dit prefab betonsysteem met DoorStapelSysteem biedt flexibiliteit in optima forma.” Indelingsvrijheid en supersnel bouwen zijn hierbij sleutelwoorden. De prefab systeemvloeren worden ingeklemd tussen de gevelelementen. Bijzonder is dat aan de kopse kant van de vloerelementen in de overspanningsrichting van de vloer sparingen voor leidingwerk zijn opgenomen, zodat het installatiewerk na de ruwbouw kan plaatsvinden en ook de allerlaatste wensen van de huurders kunnen worden gehonoreerd.

“Het systeem is prijstechnisch concurrerend ten opzichte van andere bouwsystemen. Zo kan de verhuurder huren van net boven de 700 euro rekenen, wat aansluit op de wensen uit de markt. De ver doorgevoerde prefab bouwmethodiek is qua opzet en engineering in co-creatie met Stabiel Management uit Valkenswaard, Habeon Architecten en de prefab betonfabrikant tot stand gekomen.

“Voor ons als bouwer is prefabricage een aantrekkelijke, betrouwbare methodiek, zeker op krappe binnenstedelijke ‘postzegels’ waar deze woontorens perfect passen.”

Lees hier het artikel in: AB-FAB.

<Alle projecten>