Vakblad Stedenbouw: Toren 2 – Wonen boven de Hoven

valerieGeen categorie

Vakblad Stedenbouw – april 2016 

Wonen boven de Hoven. Zo worden de woontorens genoemd. Een voor de hand liggende naam, omdat ze beide uitkragen en daardoor daadwerkelijk boven winkelcentrum De Hoven uitrijzen. Aan de bouw en de ontwikkeling van de torens, door Heembouw Roelofarendsveen, ligt een marktonderzoek in de omgeving ten grondslag, vertelt directeur Maarten Peels van Stabiel Management, verantwoordelijkvoor de ontwikkeling, engineering, productie en montage van het prefab betonnen casco. “In de buurt van het winkelcentrum liggen diverse jarenzestig-flats. Het bleek dat heel wat bewoners graag naar een modernere woning wilden verhuizen.  Aan die behoefte wordt met deze twee torens voldaan. De ligging pal naast het winkelcentrum en de aanwezigheid van een parkeergarage zorgen natuurlijk voor extra aantrekkingskracht.”

Download hier het gehele artikel: Vakblad Stedenbouw – april 2016 Wonen boven de Hoven

<Alle projecten>