Excursie op bouwplaats Stedelijk College

valerieGeen categorie

Excursie op bouwplaats Stedelijk College

Excursie op bouwplaats Stedelijk College. Op 21 september 2020 hebben Stabiel Management en Snijders Ingenieursgroep een excursie georganiseerd naar het project Stedelijk College in Eindhoven. Het doel was om contact te hebben met het werkveld. Ter plaatse werd gekeken hoe het reeds gemonteerde gedeelte van de prefab constructie van beton en staal in elkaar zit en hoe de prefab betonnen elementen gemonteerd worden.

Excursie op bouwplaats Stedelijk College in Eindhoven
Tien medewerkers met verschillende specialismen die meegewerkt hebben aan dit project gingen mee. Constructeurs, modelleurs, tekenaars en aanstormend talent van Snijders Ingenieursgroep waren aanwezig. Omdat het een montagedag was, zagen we direct wat daar allemaal bij komt kijken.

Prefab beton moet niet alleen een functie hebben in het bouwwerk. Ook moet goed geproduceerd, getransporteerd en gemonteerd kunnen worden. Daar moet je allemaal rekening mee houden bij de engineering. Het was prachtig om te zien hoe een wand met een gewicht van 18 ton en een lengte van ruim 10 meter netjes werd gemonteerd. Grenzend aan de vide en maar liefst 4 andere wanden.

Goede engineering is cruciaal voor een succesvol project. Daarom was dit gezamenlijk bezoek zeer waardevol. Stabiel Management en Snijders Ingenieursgroep werken veel en intensief samen en bundelen tientallen jaren ervaring om elk project naar tevredenheid van alle betrokkenen op te leveren. Het delen van kennis en het opleiden van nieuwe medewerkers is daarbij natuurlijk erg belangrijk.

Vanwege Corona hebben we met kleine groepjes gewerkt. Elk groepje werd een keer rondgeleid door Bertus Ruijzing, de voorman van de montageploeg van DWM. Ook werd rondgeleid door Ivo Spilman, Bim coördinator en bouwkundig engineer bij opdrachtgever Binx Smartility.

Er werden veel vragen gesteld die allemaal vakkundig zijn beantwoord. Kortom een hele leerzame excursie!

 

 

<Alle projecten>